Om oss

Fjordgløtt Kafe og Landhandel er en liten perle på Eina, en vakker bygd i Vestre Toten kommune. Historien bak denne populære møteplassen begynte da Kristin Blien og Caroline Boertmann bestemte seg for å gå sammen om å realisere sin felles drøm om å skape en unik og hyggelig kaféopplevelse.

Sammen bestemte de seg for å starte en kafé hvor de kunne dele sin lidenskap for mat med andre. Fjordgløtt Kafe og Landhandel åpnet påsken 2022, etter en omfattende oppussing av lokalet, innkjøp av kjøkkenutstyr og renovering av gamle møbler. Fra åpningsdag har dette vært en populær møteplass for lokalbefolkningen og tilreisende.

Det som serveres på Fjordgløtt er lagd fra bunnen av, fra supper til kaker. Vi setter deigene kvelden før, både pizza, brød, burgerbrød, kanelsnurrer og annen bakst. Her er det ingen snarveier, bare skikkelig håndverk for å få den rette smaken. Den prisvinnende pizzaen finner du alltid på menyen, resten av rettene bestemmer damene ut fra sesongens råvarer, inspirasjon og den solide innfallsmetoden. Fjordgløtt, med Caroline og Kristin i front er matglede i praksis. I tillegg finner du et lite landhandleri fylt opp med lokale matprodukter, iskrem, økologisk kjøtt og et utvalg av kaffe og te.

Fjordgløtt Kafe og Landhandel har blitt en stor suksess takket være Kristin og Carolines lidenskap for mat og deres ønske om å skape en unik opplevelse for besøkende. Deres bruk av lokale, økologiske råvarer og fokus på tradisjonsmat har gjort kafeen til et populært reisemål for matelskere og turister som ønsker å oppleve det beste av norsk matkultur.

Målet er å bruke mest mulig kortreist mat og så mye som mulig økologiske produkter. Meste av kjøttet kommer fra Bjørnerud gårdsprodukter, for her vet vi at dyra har det godt! Vi har fokus på gode og rene råvarer i sesong. Brødene bakes med ulike typer økologisk mel, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Gjengen har vokst fra 4 til 11, sammen skal vi sørge for at alle får en god opplevelse hos oss.

Velkommen til Fjordgløtt!

Kristin Blien

Kristin har laget mat hele livet, og pleide å stå på en krakk for å være med farmor på bakinga under den trygge oppvesten på Eina. Nå ser du henne kanskje bak kassa, med et bredt smil, eller med en pizza på vei ut av ovnen. Etter fullført mastergrad, klinisk ernæring ved Leeds Becket University var det nærliggende å tro at verden ventet. Det gjorde den, riktignok var verden i likhet med produktene på Fjordgløtt - kortreist. Etter fem år borte fra Eina var savnet for stort. Kristin har alltid hatt en drøm om å drive kafé, så når det åpnet seg en mulighet var valget enkelt. Kristin bruker kunnskapen om ernæring sammen med lidenskapen rundt matlaging, og slikt blir det resultater av. I skjønn forening med Caroline sørger de for at maten er god, og gjør godt, for både deg og verden. 

Caroline Boertmann

Caroline møter deg med et smil bak disken, hvor hun baker brød eller kanelsnurrer. Caroline kommer fra Oslo, men et vandrende innfall ved navn Arild Bøe gjorde at hun kom til Eina. Det er vi veldig glad for!

Asfalt ble byttet med økologisk gardsbruk, og i dag driver hun Bjørnerud Gårdsprodukter sammen med ektemann, og har griser, kuer, høner, haner og hest i tillegg til to unger. Når hun i tillegg fant tid til å drive Kafé og Landhandel mellom morgen- og kveldsstell er det mulig å skjønne at dagene går unna. Som Arild sier, «Døgnet har 24 timer og det er artigst når det skjer noe».

Caroline er ikke fremmed for å brette opp ermene, og er faktisk møbelsnekker i bunn. Det nyter kafèn godt av, og det er ingenting som ikke kan fikses i en fei. Caroline er veldig opptatt av råvarer, kortreist mat og at alt skal være gjort skikkelig